Според него инциденти като този в Полша може да се случат отново при силни удари

Няма целенасочено нападение от Русия към страна-член на НАТО. При засиленото бомбардиране на различни обекти в Украйна такива инциденти се случват. Може да се случва и за в бъдеще заради масираните руски удари. До март не виждам желание за преговори между Украйна и Русия. Това коментира за "Твоят ден" дипломатът Милен Керемедчиев.

По думите у изказванията се били умерени от страна на САЩ и се е подходило внимателно. "Зеленски се опитва да привлича колкото може да привлича повече подкрепа от НАТО. Разрешаване на конфликта чрез дипломация в момента не е на дневен ред. Зеленски говори като победител. Путин не иска да се покаже като по-слабият играч, затова са и тези масирани удари. Ако не му се даде възможност да се оттегли с чест с т.нар. ''златен мост'', преговорите няма да са сериозни", заяви той.

Журналист за взрива в Полша: Не изглежда като вражески удар по територия на НАТО

Според журналиста Валерий Тодоров е изяснено, че ударът в Полша не е било насочено попадение. "Активно радарно следене предприема НАТО и знае траекторията. 90% е ясно какво се е случило. Нямаше нужда се всява паника. В крайна сметка член 4 не се задейства, защото нямаше нужда. Зеленски излишно нагнетява обстановката, докато от Запад се чуват все повече гласове за преговори. Победител в тази война не може да има, това ще доведе до следваща война", смята той. И допълва, че срокът на регулиране на кризата в Украйна може да се удължи.

"Възстановяването на икономиките, енергетиките и военните индустрии, пренастройването на световните пазари след войната може да отнеме много време", посочи Тодоров.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.