Иззети са над 66 000 лева и 3 кг дрога

Иззеха над 66 000 лева и наркотици при спецакция на ГДБОП и прокуратурата във Варна. Задържани са 7 мъже на възраст между 30 и 33 години, отглеждали хашиш и марихуана в 12 оранжерии във Варна и село Константиново. 

Общото количество, иззето от лабораториите, е 2.963 кг марихуана, 14.3 гр. хашиш, 1014 стръка канабис, 60 хил. лв и още 3 хил. евро, посочи окръжният прокурор Красимир Конов.

Началникът на отдел “Североизточен” на ГДБОП обясни, че заподозрените са наемали необзаведени жилища в морската ни столица и са ги превръщали в оранжерии. Оборудвали ги със специфична ел. инсталация, системи за климатизация и пречистване на въздуха, IP камери и Wi-fi контролер на климатиците. 

Мъжете, сочени за участници в организираната престъпна група, не са криминално проявени. 

Те са привлечени към наказателна отговорност и към момента са задържани за срок до 72 часа.  Предстои в съда да бъдат внесени искания от прокуратурата за определяне на най - тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо всеки един от тях.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.