Актьорът споделя, че не би отишъл дори и на номинации на престижната награда, заради сексуален тормоз.

Холивудската звезда, която превзе кината преди години с ролята си в поредицата „Мумията“, се завръща със зашеметяваща роля в „Китът“, под режисурата на Дарън Аронофски („Черният лебед“, „Майка!“, „Ной“). Лентата бе показана на фестивала във Венеция и получи дълги аплодисменти от публиката. Всички бяха силно впечатлени от голямото завръщане на Брендън Фрейзър, който за ролята си качва солидно тегло, за да изиграе 270 килограмов мъж на средна възраст.

Причината Брендън Фрейзър да бойкотира "Златните глобуси" е неприятна случка със сексуален подтекст през 2003 г.

На среща с Филип Бърг, който е президент на Асоциацията на чуждестранната преса, Бърг опипва сексуално актьора по дупето. Бърг е Президент на Асоциацията, която раздава наградите „Златен глобус“ до миналата година, но след разкрития и твърдения за множество етични и финансови конфликти в организацията, и след изявленията му, че движението Black Lives Matter е расистка пропаганда на омразата, Филип Бър е освободен от поста си.

"Ощипах дупето на Брендън Фрейзър на шега", пише в автобиографията си бившият президент на Асоциацията за чуждестранна преса.

След обвиненията от Брандън Фрейзър, Бърг се е опитал да се защити, като обявява постъпката си за шега, но след разследване е доказано, че е имало сексуален подтекст в неговите намерения.

Макар че последната му роля в „Китът" вдига сериозен шум около предстоящия награден сезон, Фрейзър казва, че дори и от Асоциацията за чуждестранна преса да го номинират за награда, той няма да присъства на церемонията.

Редактор: Райна Аврамова