„Спасителите на детето направиха огромен подвиг”, каза Ирина

Със заря, усмивки и сълзи на очите доброволците, участниците в спасителната акция и близките на Сашко посрещнаха щастливата вест, че той е открит жив и здрав. Срещаме ви с Ирина, която е сред доброволците, търсили момчето.

Спасителите на Александър: Оцелял е, защото се е борил

„Радостта беше всеобща. Всички празнувахме и бяхме щастливи. Толкова много сълзи от щастие не съм виждала”, обясни тя. Разбрала, че детето е открито от канала, по който доброволците си комуникирали. Първоначално помислили, че е фалшив сигнал.


„Спасителите на детето направиха огромен подвиг. Те заслужават една огромна похвала”, каза Ирина. Тя уточни, че Сашко е намерен в дълбок шубрак в добро общо състояние, с леки наранявания. Първо е поискал вода.

Състоянието на Александър е стабилно, прекарал е спокойна нощ

„Искрата надежда не угасна до последно. Надявахме се, че това дете ще бъде живо и здраво. То се превърна в символ на добротата и надеждата”, каза още доброволката. Жената определи като нещо безпрецедентно обединението на всички хора.

Повече гледайте във видеото. 

ВСИЧКО ЗА ЩАСТЛИВАТА РАЗВРЪЗКА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.