Дневният брой на заразени с коронавирус в страната достигна 31 454

Китай отчете рекорден брой болни от COVID-19. През вчерашния ден са били регистрирани малко над 31 500 случая. Това е с 3000 повече от предишния пик, който страната бележи през април.

Процентът заболели е малък, на фона на население от милиард и 400 милиона души. Официалната статистика в Китай твърди, че от началото на кризата от коронавирус са починали 5200 души. Китай е единствената голяма икономика, която все още прилага масово тестване, продължителна карантина и затваряне на цели градове.

„Трудно е да намериш работа в тази пандемия. Аз нямам братя или сестри, сега целият товар по изплащане на ипотеката в нашето семейство и заема за колата лежи на моите плещи. А в ресторантьорския бизнес по време на пандемия понякога няма никаква работа”, споделя Уанг, който е професионален готвач.

Само ако мерките бъдат разхлабени, хората ще могат да живеят нормално, смята Янг, който работи като мениджър. „Колко от нас имат спестявания, за да издържат, ако нещата продължат още дълго така? И дори да имаш пари, за да си стоиш у дома по цял ден - това не е истински живот, това е изтощение до последен дъх”, категоричен е китаецът.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.