Инцидентът станал към 1.00 ч. в нощта срещу вторник

14-годишно момче подкара семейния автомобил и се вряза с него в ограда на къща в пловдивското село Йоаким Груево. Оказва се, че зад волана е един от внуците на Кирил Рашков, известен като цар Киро. Инцидентът е станал към 1.00 ч. в нощта срещу вторник.

Мощен тътен събужда час след полунощ 75-годишната Мария Грозданова. Жената била сама в къщата. Тя твърди, че след катастрофата шофьорът е избягал. Сигналът в полицията подал съседът ѝ, чийто автомобил също е пострадал.

Пристигналите на място униформени установили, че става въпрос за непълнолетен и неправоспособен водач от местната ромска махала. Пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни. Снети са му обяснения. 14-годишният тийнейджър заявил, че взел ключовете на семейния автомобил без знанието на близките си. Родителите му отсъствали, а вкъщи бил само дядо му, на чието име се води лизинговият автомобил.

Жената, чийто имот е пострадал е притеснена, че няма как с малката си пенсия да поправи разрушената ограда.

В дома на 14-годишния тийнейджър екип на NOVA не откри никого. От полицията уточниха, че сега отговорност  ще се търси от родителите, които не са упражнили контрол над детето си и са оставили без надзор ключовете за автомобила.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.