Това реши Народното събрание на заседанието си в четвъртък

Депутатите приеха да се увеличи възнаграждението на членовете на секционните избирателни комисии с 1/4, предаде БГНЕС. 

„85 лв. е крайно недостатъчно възнаграждение за членовете на СИК. Тяхната ангажираност не е само в този ден, а в четири до пет дни след това. Считам, че беше разумно това възнаграждение да се увеличи“, заяви от парламентарната трибуна депутатът от „Възраждане“ Петър Петров.

Той е категоричен, че членовете на СИК заслужават повече пари, тъй като тяхната организационно-техническа работа ще се увеличи, особено сега, когато ще се върне и хартиената бюлетина. След това имаше режим прегласуване на предложението.

Мирослав Иванов от ПП предложи разискванията да продължат на следващото пленарно заседание, а днес НС да се захване с втора точка от дневния ред, а и именно Проект на решение за изменение на Решение на Народното събрание за възлагане на Министерския съвет да приеме програма за предоставяне на компенсации на небитовите крайни клиенти на електроенергия, с вносител Драгомир Стойнев от БСП.

Йордан Цонев предложи в този конструктивен дух да се гледат и промените в Изборния кодекс.

Предложението на Мирослав Иванов не е прието с 93 гласа „за“, 122 „против“ и нито един въздържал се. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС