Тя е втората жена в света, която стана майка, докато заемаше тази длъжност

С емоционална реч Джасинда Ардърн се сбогува с премиерския пост в Нова Зеландия. Наскоро тя изненадващо обяви, че се оттегля, а днес беше последната ѝ изява като премиер.

Ардърн се обърна към хората на английски и на маорски език. И обяви, че е готова да подкрепя новия премиер - Крис Хипкинс, от резервната скамейка, а също и да се посвети на това да бъде майка и сестра.

42-годишната жена е втората в света, след Беназир Бхуто, която стана майка, докато заемаше премиерския пост. Част от тежките моменти в нейната кариера са атентатите в Крайстчърч, където при нападения в две джамии загинаха 51 души.

„Искам да знаете, че времето, което прекарах на този пост, беше под знака на любовта, емпатията и добротата. Това ми показа по-голямата част от Нова Зеландия. И искам да знаете, че напускам този пост с по-голяма обич и привързаност към страната и нейните хора, отколкото когато започнах. А не мислех, че подобно нещо е възможно. Така че накрая ще кажа: Благодаря ви от цялото си сърце, че ми оказахте най-голямата чест в моя живот”, каза Ардърн.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.