Защитата му поиска да бъде пуснат под домашен арест

Окръжният съд във Варна остави в ареста 22-годишния мъж, обвинен в изнасилване и блудство с възрастна жена, съобщиха от съда. Престъплението беше извършено на 23 януари в село Синдел.

Съдът разгледа делото, тъй като защитата на обвиняемия поиска той да бъде пуснат под домашен арест с аргументите, че е с чисто съдебно минало, има постоянен адрес и няма опасност да осуети разследването. 

Изнасилиха 73-годишна жена във Варненско

Според прокуратурата обаче, ако не е под стража, младият мъж може да извърши друго престъпление, особено като се има предвид, че срещу него има заведени общо 6 преписки, първата от които е от 2014 година.

От съда считат, че от събраните до момента доказателства по случая може да се направи обосновано предположение, че мъжът е съпричастен към престъплението, за което е обвинен. Освен това, ако е с по-лека мярка за задържане, има риск да повлияе върху пострадалата или върху свидетелите.

Решението на Окръжния съд подлежи на обжалване.

Припомняме, че младият мъж, който е от село Тръстиково, нападна 73-годишната жена в двора на къщата ѝ в село Синдел. Часове по-късно той бе задържан. Пред полицаите признал, че е бил на гости в Синдел и е пил много алкохол. Мъжът, който е осъществил престъплението със сила, не е познавал жертвата си.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: Мила Едрева, БТА