Един от експертите е българинът Филип Кирацов, строителен инженер, който живее в Лондон

Британска доброволческа организация изпраща помощ на пострадалите от земетресението в Турция. Един от експертите е българинът Филип Кирацов, строителен инженер, който живее в Лондон.

"Щетите няма да се оценяват докато операцията по търсене и спасяване не приключи. До 2 седмици тя ще продължи, докато има шанс да се открият хора, които са живи. Имаме вече 8 човека екип на място, които вчера са успели да извадят майка и дъщеря ѝ изпод 6-етажна срината сграда. Днес още 10 човека ще летим за Турция. Аз и още един инженер вероятно ще помогнем с техническа експертиза на АКУТ - турската организация за търсене и спасяване", обясни той. 

Броят на жертвите в Турция и Сирия след трусовете надхвърли 15 000

По думите му органзиацията разполага с екипировка, която позволява да се открият живите хора под руините, както и да се разчисти пътя до тях, а след това и парамедици могат да се включат за реанимация.  "Ще направим лагер със спане и храна от собствени средства, от Турция ще вземем само гориво. От Лондон отиваме до Истанбул със самолет, а след това ще бъдем транспортирани до Адана и Кахранмараш", обясни Кирацов. 

Повече гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА СМЪРТОНОСНИЯ ТРУС В ТУРЦИЯ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.