От началото на годината е хваната недекларирана валута с левова равностойност над 550 000 лева

Недекларирана валута с левова равностойност над 70 000 лева откриха в шофьор на лек автомобил на Митнически пункт „Малко Търново” . 

На 16 февруари кола с чужда регистрация пристига на пункта на входящо трасе от Турция за България. Шофьорът, гражданин на Азербайджан, заявява, че няма никакви стоки или валута за деклариране. Направена му е обаче проверка и митническите инспектори откриват в джобове и в ръчната чанта на шофьора недекларирани общо 40 000 щатски долара с левова равностойност 72 178 лева. Срещу азербайджанския гражданин е съставен акт за установеното административно нарушение.  

Недекларирана валута с левова равностойност над 550 000 лева е установена от митническите служители на МП „Малко Търново” само от началото на годината. Нарушителите са чужди граждани. Сумата надхвърля установената на МП „Малко Търново” недекларирана валута за цялата предходна 2022 г., която е в размер на 495 196 лева.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За ощеновини харесайте и страницата ни във Facebook.

 

Редактор: Ина Григорова