За неприятния случай разказа неговата майка в социалните мрежи

Инцидент с дете в Пловдив. Момче се наряза жестоко при тренировка на футболна база в града и завърши с 12 шева в болница. За неприятната случка разказа неговата майка Атанаска Панова в социалните мрежи. Тя е изключително разтревожена, а целта на поста ѝ е да се вземат спешни мерки и да няма други пострадали малчугани.

10-годишният Димитър Илиев е четвъртокласник и тренира в състава на детския отбор на „Локомотив – Пловдив”. Детето разказа, че докато тренирало, се нарязало на стъкла на терена. Димитър и друг път е виждал стъкла на тренировка. „Докато спасявах една топка се хвърлих. После паднах на земята. Имаше две стъкла. Едното ми се заби в крака, а другото едно момче от нашия отбор ми го извади. Треньорът ми попита мога ли да играя, аз казах, че не мога. И ме гушна, и ме закара до майка ми”, спомня си момчето. Майка му Атанаска Панова споделя, че била шокирана тотално. Треньорът веднага завел детето до лекаря на близкия стадион "Локомотив". Нараняванията обаче били сериозни и момчето е откарано в болница. 

"30 минути изчакахме упойката. Вкараха го в операционната. Зашиха го. Казаха 12 дни, докато махнат конците задължително кракът да е в покой в изправено положение", разказа майката.

Баскетболен кош се стовари върху тийнейджър

Футболната база е на Аграрния университет в града под тепетата. Игрищата обаче са отдадени на концесия на софийска фирма. Екипът ни се срещна с представител на концесионера, който заяви, че базата се стопанисва добре. „Възможно е да са попаднали по някакъв начин стъкла на игрищата, но мисля, че треньорите трябва да погледнат игрищата, преди да влязат да тренират”, каза Светлозар Коев, който е спасител в спортната база. Той допълни, че на място има и жива охрана, но въпреки това понякога се случвало да намират оградата компрометирана.

"Най-вероятно е станало точно преди 6 часа, когато детето се е наранило да има стъкло, подхвърлена бутилка, понеже покрай игрищата достъпът е свободен. Това, което ще направим занапред, за да предотвратим не дай Боже отново такива събития, ще правим оглед преди тренировките, на нашите служители, които са поддръжка на комплекса", заяви Мила Мелева, управител на спортната база. 

Почина момчето, затиснато от футболна врата в Пазарджик

Момчето сега задължително спи с шина. За инцидента майката обвинява персонала, който поддържа базата, че не е почистил терена преди започването на тренировката на децата. Снощи концесионерът се е обадил на Атанаска, за да се извини, но тя не приема извинението. Все още не е решила дали да потърси правата си по съдебен път.

Повече гледайте във видеата.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.