Вижте как една млада жена от Германия продължава да следва мечтата си

Млада жена от Германия е на път да стане професионална танцьорка, когато се случва трагедия. След операция на гърба, тя е парализирана. Този удар обаче не спира Софи Хауенхерм и тя продължава да танцува, а патериците ѝ просто стават част от танца.

До 2017 г. Софи се изявява на сцени в цяла Германия. На 23-годишна възраст започва обучението си в танцова академия в Дрезден. Шест години по-късно лекарите откриват абцес в гръбначния мозък. Софи претърпява спешна операция, но е твърде късно. Абцесът е причинил увреждане на нервите и резултатът е травма на гръбначния мозък. Две седмици след парализата обаче Софи заснема първия си танцов видеоклип в инвалидна количка.

Танцьорката обича да прекарва време сред природата, близо до дома си в Дрезден. Разчита на умствената си издържливост. Работи с хореографи, които разработват приобщаващи пиеси за танцьори с и без увреждания. Тяхната цел е да предадат свободния характер на танца, независимо от физическите ограничения.

Още по темата гледайте във видеото. То е част от предаването „Евромакс“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 11.30 ч. и сряда от 14.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.