Децата до 10-годишна възраст ще тренират безплатно в общинските спортни клубове

Местната власт в Ямбол реши да намали данъците за младите семейства, а една община в България се опитва да привлече младите хора да останат. 

Тони скоро ще стане на 2 години и майка му се чувства спокойна в Ямбол. "В момента съм в майчинство. Имам малко детенце и със съпруга ми живеем в такъв спокоен град като Ямбол. Напоследък доста се промени. Той като стана доста по добър, по-хубав за живеене и предразполага младите хора да имат деца, да живеят тук, да отглеждат децата си в чист Ямбол", твърди Мадлен Джеджева.

Мадлен и съпругът ѝ развиват малък бизнес и са доволни от живота си. За да върне още млади хора в Ямбол, общината решава да ги освободи от данъци.

„Искам да подчертая, че това е един сигнал към нашите съграждани, които са напуснали родината ни. И  към държавата, защото смятам, че тя има много повече лостове, с които да повлияе да се върнат българите”, твърди Валентин Ревански, кмет на община Ямбол.

Според проектът за наредба на кмета Ревански младите семейства, завърнали се или дошли да живеят в Ямбол, няма да плащат данък за едно основно жилище и за един лек автомобил в рамките на три години. Те ще могат да посещават безплатно културните мероприятия на общината, а децата им, ако са на възраст до 10 години, ще тренират безплатно в общинските спортни клубове в рамките на 3 години.

Повече гледайте във видеото. 

Репортер: Елица Хаджиколева 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.