"В случая с „Барселонагейт” няма нищо притеснително", каза евродепутатът

И Планът за устойчивост, и присъединяването ни към еврозоната и Шенген са зациклили. Превърнахме се в нарицателно. До вторите - третите избори у нас в Европа ни гледаха с тревога, а след това – с насмешка. Със сигурност коалицията между първите две сили ще има политическа цена. Това заяви евродепутатът Андрей Новаков от групата на ГЕРБ/ЕНП в ефира на предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

„За съжаление, доживях да чуя мои колеги румънци да казват: „България ни тежи, моля да ни изкарате от групата с България за влизане в Шенген”, каза Новаков. И допълни, че Холандия и Австрия пък настоявали да видят правосъдна реформа в страната ни.

Новаков: България може да изгуби половината от средствата по ПВУ

Новаков коментира и записа от заседанието на Националния съвет на ПП, разпространени от депутата Радостин Василев. Според Новаков този казус повдига въпроса дали записите са истински - от една страна, а от друга – дали е имало разговор между председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен и Кирил Петков.

„Щом си в Народното събрание, значи за теб са гласували достатъчен брой хора. А ти трябва да говориш с всекиго, което не значи, че ще се съгласиш с него, но можеш да седнеш и да говориш. Често пъти в Брюксел може да свършиш повече работа в асансьора, отколкото в залата. В личен разговор може да обясниш защо нещо е ценно”, обясни Новаков.

За събирането на евродепутати, които да обсъдят искания депутат на лидера на ГЕРБ, той каза, че това е неформална група в ЕП. „За мен няма нищо тревожно да се събират, да обсъждат. Нямам съмнение, че цялата налична информация е показала, че в случая с „Барселонагейт” няма нищо притеснително”, обясни Новаков.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.