Коментар на доц. Наталия Киселова и адвокат Людмил Рангелов

Некоректно е да не се допусне изслушване на Гешев в ЕП, защото той в настоящия момент е главен прокурор. ВСС отправя предложение към президента, което е подготвително. Това каза конституционалистът доц. Наталия Киселова за "Твоят ден".

По думите ѝ факт е, че няколко години скандалът "Барселонагейт" е останал без действия от прокуратурата и едва при разрива при Гешев с политици нещата са се раздвижили. "ГЕРБ полага усилия да не се разгласяват данни по казуса, което поражда съмнения за нередности. Два фактора са причина ВСС да продължи дебатите без Гешев - той не опроверга, че не е бил със семейството си на 1 май, а прокурорите го подкрепиха. Той очакваше, че след като вчера напусна заседанието, ще се отложи изслушването. Натрупаното напрежение доведе до пристъпване по същество", заяви тя. 

Иван Гешев: Ще изчакам Радев и КС, ще говоря от България 

От своя страна адвокат Людмил Рангелов смята, че няма как след като Борисов е управлявал 12 години дърсавата, да не си е осигурил влияние в Европа. "Очаквано е ЕНП да възпрепятстват изслушването. Гешев ще изнесе шокиращи неща, защото европейците са чувствителни към корупцията. Отзвукът ще бъде сериозен, последици ще има. Той обаче надценява влиянието на външните си действия за вътрешнополитическата ситуация у нас. Гешев трябваше да остане в България. Той беше замразил и държеше като гаранция за неприкосновеност производствата, които сега ще представи пред ЕП", подчерта той.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.