Несериозно и грозно е изведнъж Гешев да говори, като досега е мълчал, смята тя

Несериозно и грозно е изведнъж Гешев да говори, като досега е мълчал. От какво се страхуват ГЕРБ? Може за довиждане да ни каже интересни неща, които да бъдат проверени от следващия главен прокурор. Той обаче трябва да даде отговор защо чак сега научаваме тези неща. Това каза Ирена Анастасова от БСП в "Твоят ден".

Нинова за Комисията за имунитети: Скривалище за заподозрени в престъпления

"Мислите ли, че депутатите са достатъчно компетентни да преценят дали някой е извършил престъпление? Особено Борисов, който какво ли не е избълвал срещу НС. Той рушеше институцията, сега използва един от механизмите да създава комисия за имунитетите. Удобно му е така да се спасява. Кирил Петков обяснява, че ще си даде имунитета преди комисията да завърши работата си. Бавно и сигурно се изпълнява сценария, описан в записа на ПП. Засега комисията не е от 6 месеца, но целта е тупане на топката. Човек, който няма притеснения от това, което е вършил, ще си даде имунитета", коментира тя. 

По думите ѝ има само един случай, когато при поискан имунитет, е заседавала комисия и той е бил отказан. "В останалите случаи всички депутати си дават имунитета доброволно. Гешев изведнъж започна активно да работи. Всичко, което става в момента, толкова спешно и бързо, вече е пределно ясно, че мнозинството иска възможно най-бързо да махне главния прокурор. Предоставените документи от Гешев не са с гриф "строго секретно". Ако бях на мястото на президента, щях да изчакам решението на КС преди да подпиша указа", заяви Анастасова.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.