Надявам се да не се забави указът на президента за освобождаване на главния прокурор и всичко да приключи бързо, каза евродепутатът

Мнозинството в НС трябва да възстанови доверието на гражданите в съдебната система, в законодателната и изпълнителната власт. Надявам се да не се забави и указът на президента за освобождаване на главния прокурор и всичко да приключи бързо. Това каза Андрей Ковачев от ГЕРБ-ЕНП за "Твоят ден".

Доц. Ташев: Пребитият в РСМ българин е бил набелязан като проблемно лице

Той обясни и реакцията на депутати от ЕНП против изслушването на Иван Гешев в Страсбург. "Той се намира в процедура по освобождаване - това беше аргументът на колегите от ЕНП. Елена Йончева поддържа огъня и пита главния прокурор чрез мониторинговата група", коментира той. 

Евродепутатът осъди побоя над мъж с българско самосъзнание в РС Македония. "Недопустимо е в страна кандидат за член на ЕС да има такава враждебна атмосфера. Продължава инерцията от времето на Титова Югославия, когато е било много популярно срещу България да се говорят неистини. Страната ни е подавала многократно ръка през последните десетилетия. Никога не сме имали претенции към тях, но политическите им елити трябва да преодолеят наслагваните с десетилетия негативни тенденции спрямо българите", коментира Ковачев.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.