Три екипа на пожарната са предотвратили разпростирането на пламъците върху съседни обекти

Огромен пожар вдигна на крак огнеборците в Пловдив в нощта срещу петък. Сигналът е подаден малко след 3 часа за запалил се търговски обект в квартал „Кючук Париж“. 

По първоначална информация огънят обхванал бившето заведение "Кардамис" на кръстовището на булевардите "Александър Стамболийски" и "Стефан Стамболов". 

През годините обектът e претърпял различни трансформации, като в момента там има магазин за хранителни стоки, плодове и зеленчуци и алкохол. Цялата стока и постройката са изпепелени.

Първоначално на място са били изпратени два екипа на пожарната, по-късно се е включил и трети. Само бързата намеса на пожарникарите е предотвратила разпространението на пламъците, които са заплашвали да обхванат и съседни обекти.

Предполага се, че причината за инцидента е или късо съединение, или умишлен палеж. Обектът разполага с охранителни камери, но записващото устройство е разтопено.

Мария Кехайова, която е очевидец на пожара, обясни, че е имало и гръм. „Събудихме се почти всички в блока. След като се обадихме да подадем сигнал, казаха, че има много обаждания. Веднага дойде пожарната”, обясни Кехайова.

Собственикът на съседния магазин каза, че продавачката им така е съобщила ситуацията, че неговата съпруга е помислила, че техният магазин е изгорял. Жената изскочила с голямата им дъщеря и е припаднала в колата.

Работничка в изгорелия магазин няма обяснение за случая. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.