В областта има три големи пожара, които не са локализирани

През цялата нощ продължи борбата с огнената стихия в Хасковско. Властите обявиха бедствено положение, а военните се включиха в гасенето на пожара. Общо 5 постройки изгоряха за 24 часа. Повечето пожари са овладени. Остава активен само най-големият - край село Дъбовец.

От рано сутринта представители на всички институции координират работата на стотици хора на терен.

„Истината е, че районът е труднодостъпен и не можем да вкараме цялата техника, която имаме. Така че разчитаме с верижните машини да се направят просеки”, каза Николай Вълчев, директор на ОД ПБЗН – Хасково.

 Обявиха бедствено положение в Хасковско заради пожарите

Силният вятър и огромният периметър пречат пожарът да бъде окончателно изгасен. Само край Дъбовец огънят е на площ от над 4 000 декара.

„Предполагам, че широколистната гора ще се възстанови, тъй като пожарът е низов. Не се е качил по короните”, обясни Михаил Михайлов.

Само вчера в Хасковска област пожарите са над 20. Част от тях стигнаха и до селата. Огнената стихия не подмина и къщите.

В Малки воден 2 постройки изгоряха при големите пожари вчера. Повечето засегнати сгради са необитаеми. Само един човек е останал без дом и е подслонен при съседи, а те самите не са спали последното денонощие.

„Цяла вечер дежурим. За първи път виждаме такова нещо”, сподели жителят на селото Георги Димитров.

В Малки воден няма и вода.