„Искахме да въведем система, която следи състоянието на инфраструктурата, отказаха ни”, каза той

„В Пътната агенция сега няма нито един специалист, който разбира от пътни съоръжения. Последният специалист там се пенсионира преди 2-3 години, в регионите има двама-трима. Институциите нямат капацитет и би следвало да се обърнат към фирми”. Това заяви инж. Ясен Ишев в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

За разрушените мостове в Царево той обясни, че вероятно не е укрепена основата на мостовете. Според него в инспекциите, които се правят, не участват специалисти. Редно е да се намерят инженери, които да кажат какво да се прави за всяко едно съоръжение, препоръча той.  

СЛЕД ПОТОПА: Обследват язовирните стени край Царево

„Не може никой да ме убеди, че на един язовир в добро състояние изведнъж стената му се откъсва и настъпват поражения. Трябва да се вземат превантивни мерки, не само за язовирните стени, но и за деретата”, каза той по повод обследването на язовир „Потурнашки”, над къмпинг „Оазис” и на другия язовир в района.

Той обясни, че с колегите си някога се опитвали да въведат ясна система за отчет на състоянието на инфраструктурата, но нямало мотивация сред управляващите. Тези системи показвали къде какъв ремонт трябва да се направи в мостовете и инфраструктурата.