Множество фалшиви сигнали предизвикаха хаос на летища и туристически обекти

Министърът на правосъдието на Франция обеща да се справи с „малките шегаджии”, които стоят зад множеството фалшиви сигнали за бомби, предизвикали хаос на летища и туристически обекти.

Изпратените по електронната поща „заплахи за нападение” се съчетаха с опасения за изоставен багаж, за да предизвикат евакуация на множество летища, включително в Лил, Лион, Нант, Ница, Тулуза и Бове близо до Париж, което доведе до часове закъснения, предаде АФП.

Евакуираха 8 летища във Франция заради сигнали за бомби

Дворецът Версай, който е основна туристическа атракция край Париж, беше евакуиран за трети път от събота насам, за да могат екипите за обезвреждане на бомби да проверят обекта.

Министърът на правосъдието Ерик Дюпон-Морети заяви, че „малките шегаджии”, които стоят зад фалшивите сигнали, ще бъдат открити и наказани.

„Те ще бъдат открити, ще бъдат наказани и родителите им ще бъдат задължени да възстановят щетите, които са причинили”, ако са непълнолетни, каза той.

Отново сигнал за бомба във Версайския дворец

Франция е в състояние на повишена готовност след нападението на „Хамас” срещу Израел на 7 октомври и фаталното намушкване с нож на учител в училище в северния град Арас в петък от мъж, твърдящ, че е верен на ИДИЛ.

Училището беше евакуирано поради сигнал за бомба в понеделник, точно когато трябваше да се проведе минута мълчание за убитата учителка, а Лувърът също беше евакуиран в събота поради бомбена заплаха.

Източник: БГНЕС