Промените бяха направени по желание на актьора, който смяташе, че е изобразен прекалено бял

Восъчна фигура на холивудската звезда Дуейн Джонсън - Скалата е променена, след като актьорът коментира необходимостта да се подобри „цветът на кожата“, съобщава БТА.

Музеят на восъчните фигури „Гревен“ в Париж съобщи, че Джонсън е бил „прав“ в коментарите си в Instagram, а восъчната фигура е била „поправена през нощта“ и представлява подобрено изображение на американската звезда. „Коригирахме цвета на кожата“, обясни говорител на музея.

Джонсън публикува снимка на фигурата в Instagram, като написа: „За сведение, ще накарам екипа си да се свърже с нашите приятели от музея „Гревен“ в Париж, Франция, за да можем да работим по „обновяването“ на восъчната ми фигура там с някои важни детайли и подобрения - като започнем с цвета на кожата ми“.

Восъчната фигура стои редом със скулптурите на 250 известни личности, сред които филмовите звезди Пенелопе Крус и Леонардо ди Каприо в музея, създаден по модела на лондонския „Мадам Тюсо".

Преправят статуята на Дуейн Джонсън-Скалата в Музея на восъчни фигури в Париж (СНИМКА)

На уебсайта на парижкия музей се казва, че скулпторът Стефан Баре е разчитал на снимки и видеоклипове, за да „създаде статуя, възможно най-близка до реалността, без да му позира на живо международната звезда“.

В него се казва също, че екипът „е обикалял фитнес зали с надеждата да намери мъж, който да отговаря на необикновените размери на Скалата“, а създаването на татуировките на актьора е отнело 10 дни, като очите му е трябвало да бъдат пребоядисани три пъти, „за да се избегне прекалено тъмният оттенък, който прави лицето на звездата прекалено сурово и заличава топлото му излъчване“.

Скулпторът Баре обясни в изявление: „Когато ми казаха, че ще работя върху Дуейн Джонсън, бях наистина развълнуван, че ще мога да пресъздам тази знаменитост. Вярно е, че винаги е впечатляващо да правиш хора с такива размери. Имахме късмета да намерим човек, който физически отговаряше на телосложението и ръста на Дуейн Джонсън. Това, което беше малко по-трудно за мен, беше избраната примерна снимка, на която той имаше само много лека усмивка на лицето - изражение, което е доста трудно да се постигне. Беше много фино. Работихме върху лицето и очите му няколко пъти, защото най-сложното нещо в реализма е да накараш статуята да оживее от гледната точка на посетителите“.

Източник: Христо Кьосев, БТА