Иззети са лаптоп, списъци с имена, разпределения по секции и пари

35-годишен мъж е задържан от полицията в Дупница за нарушаване на изборното законодателство. В него са открити 1800 лева, като е установено, че е предлагал пари за вот в полза на определен кандидат за общински съветник на първия тур.

Щаб за купуване на гласове и търговия с вот разкри полицията и в кюстендилското село Слокощица. Иззети са лаптоп, списъци с имена, разпределения по секции и пари. В селото на балотажа ще се гласува само за кмет на община.

Акция "купен вот" се провежда в Хасково, Кюстендил и Дупница

Директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Венцислав Григоров коментира случая в Слокощица, където има две избирателни секции с около 1300 избиратели.

"Наши екипи извършиха проверка на пет адреса, като на един от тях бяха открити, и иззети записки за определени политически сили, очаквани резултати по секции, мобилни телефони и лаптопи. Има и списъци. Образувани са три бързи полицейски производства, като всичките ни действия са под надзора на Районна прокуратура - Кюстендил и се съгласуват със съответния дежурен прокурор", каза Григоров.

Източник: БНР