Той се случва на фона на заседание срещу обвинен за насилие над бездомно куче

Десетки хора се събраха на протест срещу насилието над животни в Софийския районен съд. Това се случи, докато тече разпоредителното заседание по дело, свързано със случая от август миналата година, когато, според очевидец, мъж на име Рачо Байрактаров жестоко е ритал и убил куче при метростанция „Хан Кубрат“ в столицата. След като случаят придоби популярност от множеството публикации в социалните мрежи, редица хора изпращат възражения до районната прокуратура.

Насилие над животно: Мъж рита малко кученце в блок в София (ВИДЕО)

По време на разпоредителното заседание съдията посочи, че не са допуснати нарушения по време на досъдебното производство. Той насрочи 27 февруари като дата за делото. Подсъдимият Байрактаров, както и двама свидетели на случая с кучето, се явиха в залата и бяха уведомени за дата за делото. 

Пред залата част от протестиращите държаха плакати с надписите „Не на терора над животни“ и „Убийството е патология!”. Целта на протеста е да се привлече вниманието на обществото към неработещия Закон за защита на животните, посочват протестиращите. Те искат ефективни присъди за насилие над животни. 

Източник: Николета Василева, БТА