Четири гранични пункта между двете държави бяха затворени като предпазна мярка

Регионалната служба на ФБР (федералната полиция на САЩ) заяви, че при разследване на случилото се на моста "Рейнбоу" между САЩ и Канада, където автомобил избухна и загинаха двама души, не са открити "никакви взривни материали и никаква терористична връзка", предаде Франс прес.

ФБР отбеляза, че разследването на този пътен инцидент е поверено на местната полиция. По-рано губернаторът на Ню Йорк Кати Хоукъл също заяви, че няма индикации за терористична атака при инцидента на моста.

Автомобилът се е движел от Ниагара фолс (САЩ) към контролния пункт на моста, който свързва САЩ и Канада през река Ниагара, когато се е взривил. Инцидентът доведе до затваряне на граничния пункт и на други три пункта в района. 

Взрив в жилищна сграда рани 31 души в Италия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Говорител на град Ниагара фолс заяви, че автомобилът се е движел с висока скорост и се е блъснал в преградни съобържения на граничния пункт.  Свидетел на катастрофата е заявил пред местна телевизия, че автомобилът е идвал от американска страна, отклонил се е, за да избегне друга кола, след което се ударил в оградата и избухнал. От службата на моста "Рейнбоу" нарекоха инцидента "тежка катастрофа".

След инцидента четири гранични пункта между САЩ и Канада бяха затворени като предпазна мярка, а международното летище Бъфало-Ниагара предприе проверки за сигурност на всички автомобили. Пътниците бяха предупредени да очакват допълнителни проверки. Мерките за сигурност създадоха допълнителни затруднения в трафика в един от най-натоварените периоди на годината заради Деня на благодарността.

Експлозии разтърсиха няколко болници в град Газа

Около 6000 автомобила минават ежедневно през моста "Рейнбоу", като делът на товарния трафик е пет процента, сочат данни на федералната администрация за магистралите. Мостът е построен през 1941 г. и е с дължина 439 метра.

Източник: Десислава Иванова, София Георгиева/ БТА