Общо задържаните са 31 души

31 души са арестувани в няколко европейски страни, включително България, за участие в мрежа за детска порнография, разпространявана в криптираното чат приложение "Сигнал", предаде Франс прес. Арестите са извършени в средата на ноември. Задържани са 10-има души в Испания, петима в Унгария, четирима в Белгия, двама в България и 10-има във Франция. По време на операцията за разбиване на мрежата са били открити над 200 000 файла. 

До операцията се е стигнало след сигнал на американския Център за изчезнали и експлоатирани деца относно 30-годишен мъж, живеещ в югозападната част на Франция. Последвало разследване, в което участвали френски жандармеристи под прикритие.

Били са прегледани кадри, някои от които особено тежки за гледане. Въз основа на тях са били идентифицирани около 700 лица от 73 различни националности. В разследването са участвали над 70 души, от които 25 специалисти в областта на новите технологии.

Задържаха свещеник за разпространение на порно с деца в Хасковско

Някои от задържаните са обвинявани в изнасилване и корумпиране на непълнолетни. Сред задържаните има унгарски педиатър, туристи, пътували до Тайланд, радиоводещ и бивш преподавател в Майот.

Източник: Габриела Големанска, БТА