Вече 15 години тя пее в хора, бие камбаните, а в другото време е медицинска сестра

За Стефановден имаше и тържествен звън на камбаните на храм-паметника “Св. Александър Невски”. Екип на NOVA изкачи 220 стъпала, за да чуe камбанния звън. Звукът се носи с километри - бие ги Неда Диманова.

Преди по-малко от месец преминава операция на краката, като според лекарите ѝ - трябват 6 месеца за възстановяване. Вместо това Неда с бодрост изкачва 220 стъпала, за да стигне до камбанарията на храма.

Организират атракционна разходка с "Икарус" по софийските улици

"Цял ден съм в църквата и сега отивам, през нощта съм дежурна в "Пирогов" и утре сутринта пак идвам тук. Успявам да се наспя дори само за 1 час, ако ми се наложи. Това не е моя заслуга, не се хваля. Аз съм убедена, че Бог ми помага и ми дава сили, за да мога да му служа", каза Неда Диманова. 

Познава чудесата и вярва в тях. Докато била болна от COVID-19 моли лекарите преди да я интубират да ѝ позволят да се причасти. "Моите близки вече се готвеха. Даже тук бяха съобщили в храма да се молят, че съм в състояние, което е несъвместимо с живота", съобщи Диманова. 

Коледен базар пред храма „Св. Александър Невски” предизвика дискусии сред софиянци

След причастието, дошло и чудото. "Дойде д-р Атанасов, гледа ме и вика: "Ти с какво дишаш? На скенера пише, че почти нямаш бял дроб". Аз такъв кураж добих и такова желание за живот и така започнах да се боря", разказва тя. 

Тя е тук и бие камбаната. "Всеки от нас трябва да вземе трошичка вяра, капчица любов и може би най-голяма трябва да бъде шепа надежда, защото когато човек се надява, той търси, той очаква и получава, съобразно вярата си. Иска ми се да прегърна всички хора от тази страна и да им кажа "Обичайте се! И не бягайте от тук", посочи тя. 
Запазва оптимизъм и не спира да се моли.