Разследването по случая продължава

Британската полиция смята, че е открила тялото на Абдул Езеди в река Темза. Роденият в Афганистан кандидат за убежище беше издирван за бруталното нападение над 12 души, сред които майка и децата ѝ, в предградие на Лондон, които бяха залети с разяждащо вещество.

От полицията съобщиха, че в понеделник екипаж на преминаваща лодка е подал сигнал, че е видял тяло във водата, близо до кея в Източен Лондон. За последен път Езеди е бил забелязан на няколко мили от Челси.

Атака с разяждащо вещество в Лондон, деветима са ранени

Тялото е било извадено от морската полиция на Метрополитен и е било прегледано от детективите, работещи по разследването. "Въз основа на характерното облекло, което е носил по време на нападението, и вещите, твърдо вярваме, че сме открили тялото на Езеди. Свързахме се със семейството му, за да предадем информацията”, заяви командир Джон Савел.

"Както може да се очаква след значителен период от време в силното течение на реката, официалната идентификация не е възможна нито визуално, нито по пръстови отпечатъци. Ще работим по други методи, например ДНК тестове и белег на зъбен статус”, допълни командирът.

"Разследването на нападението продължава. Мога да кажа, че състоянието на 31-годишната жена, пострадала при нападението, се е подобрило. Тя остава в болница, но е в стабилно състояние. Все още не сме успели да разговаряме с нея, но се надяваме да го направим веднага щом се почувства добре”, обясни още Савел.

Продължава издирването на мъжа, хвърлил разяждащо вещество върху 12 души в Лондон

Дъщерите ѝ бяха изписани от болницата, след като лекарите потвърдиха, че нараняванията им не са толкова тежки, колкото се смяташе първоначално.

Полицията благодари на гражданите, които са подавали информация по време на издирването на Абдул Езеди. Той беше в неизвестност, след като властите го обявиха за извършител на престъплението.

Припомняме, че след нападението, извършено в югозападен Лондон, Езеди избяга от мястото на инцидента, като движението му през нощта е било заснето на видеокамери в столицата.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

 
Източник: DailyMail