В негови телефони са открити около 10 пощенски кутии, от които са разпращани заплашителни имейли

От Главна дирекция "Национална полиция" са задържали "Червения пират" в района на Боянските гробища в 20:30 ч., научи NOVA. 

Шефът на ГДБОП: Габриел, министри и съдия Цариградска вероятно са заплашвани от скитник с прякор „Червения пират”

За него в ексклузивно интервю за NOVA директорът на ГДБОП Явор Серафимов заяви, че стои зад заплахите, отправени към политици, съдии и публични личности. 

Червения пират е български гражданин, водещ скитнически начин на живот, който успява да се добере до имейлите на публични лица. Освен това отправя и бомбени заплахи срещу училища. Пред журналиста на NOVA Мариета Николаева Серафимов обясни, че става въпрос за психически неуравновесен човек, който, "следейки новините, намира вариант да отправя заплахи към тези лица".

По информация на МВР мъжът е заплашвал и министъра на образование, съда във Варна и СГП. Един от многобройните сигнали за бомба в столичен търговски център също бил негово дело. За целта Червеният пират използвал различни фалшиви имейли. Открити са 20 имейла със заплахи до Агенция „Митници”.

Червения пират е признал вината си и съдейства на полицията, научи NOVA. Намерени и иззети са двата му телефона, в които са настроени около 10 пощенски кутии, от които са разпращани заплашителните имейли, както до съдия Цариградска, така и до вицепремиера Габриел, образователния министър, директора на СДВР, Агенция „Митници”, съдии и прокурори.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase