Коментар на финансиста Левон Хампарцупян и икономиста Владимир Сиркаров

На прага на ротацията всяка от партиите премисля интереса си за идните девет месеца, а всеки гражданин вероятно си задава въпроса къде бяхме преди последните избори и къде сме сега. По-спокойно ли е обществото ни и сигурни ли сме, че ни очакват по-добри времена? Дали ще живеем в среда, която ни гарантира по-добро качество на живот? При отчета на свършеното, преди да подаде оставката си, премиерът Денков напомни, че инфлацията е най-ниска от две години насам, а по ръст на доходите сме на второ място в Европа.

Денков пред Кристалина Георгиева: Можем да ускорим икономиката на България

"Има хора с различни професии. Българската икономика се справи по-добре от очакваното. Опашките за Гърция по време на големи празници и броят нови коли, които са закупени, показват,ч е очевидно хората имат работа, а доходите им растат. България премина критичната граница от 10 000 долара на глава от населението БВП", заяви финансистът Левон Хампарцупян.

От своя страна икономистът Владимир Сиркаров посочи, че частният сектор е показал устойчивостта си. "Изградил е солидни фундаменти. Проблемът на българската икономика е свързан с неравномерното разпределение - на база регионален принцип и икономически дейности. Някои професии са доста по-високоплатени. В София окръг има много голяма разлика при доходите в сравнение с другите региони. Ние сме догонваща икономика. Развиваме се в позитивна посока, но не с оптимални темпове", коментира той. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase