Днес ЕК ще огласи предложение как да бъдат харчени неочакваните приходи от замразените руски активи, допълни журналистът

България ще изглежда добре за външните си партньори, ако встъпи в длъжност проевропейско правителство. Хората не са забравили, че имаше пет пъти избори - един след друг. Много по-важно е да има западноориентиран кабинет от това кой ще бъде министър-председател. Това заяви за "Твоят ден" Момчил Инджов, кореспондент на Club Z в Брюксел.

Момчил Инджов: За пълното ни приемане в Шенген Нидерландия отново трябва да ни каже "да"

"Очаква се още днес ЕК да огласи предложение за това как да бъдат харчени неочакваните приходи от замразени руски активи. България в момента е второстепенна тема, но който трябва, следи нещата. Все пак нямаме премиер от рода на Виктор Орбан, който да изяви приятелство с Путин. Австрия каза, че ще промени мнението си за Шенген, когато види желаната промяна след влизането ни частично. От Нидерландия може да дойде другата опасност, но там, когато кабинетът вземе решение, трябва да бъде подкрепено и от парламента. ЕП ще подкрепи пълноправното ни влизане. Далеч не сме влезли в Шенген, процесът започва отначало", заяви той. И изрази надежда, че до една година пълноправното членство на България ще бъде факт.

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase