Цената им е 60 долара

Доналд Тръмп започна да продава библии, докато бърза да се върне в Белия дом, пише Associated Press. Концепцията за Библията, покрита с американското знаме и с надпис „Бог да благослови Америка”, предизвиква безпокойство сред религиозните кръгове в САЩ. Освен това повдигна въпроси относно мотивите на Тръмп, тъй като той се озова в средата на няколко скъпи съдебни битки.

Ще загуби ли Доналд Тръмп свои имоти и активи

Тръмп пусна във вторник видео в своята платформа Truth Social, призовавайки поддръжниците си да купят "Бог да благослови Библията на Америка", която е вдъхновена от патриотичната балада на кънтри певеца Лий Грийнууд. Тръмп излиза на сцената с песента на всяка своя политическа проява.

„Честита Страстна седмица! Нека накараме Америка да се моли отново. Докато наближаваме Разпети петък и Великден, насърчавам ви да вземете копие от Библията "Бог да благослови САЩ”, написа Тръмп, насочвайки поддръжниците си към уебсайт, продаващ библии за 59,99 долара.

Новата му търговска стратегия предизвика вълна от недоволство и коментари, че "Библиите на Тръмп се подиграват с християнството".

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: „Фокус”