Относно разследването на NOVA за незаконните гонки, той посочи, че проблемът ще бъде решен

Единственият човек, с когото съм разговарял, този, който ме покани да бъда част от кабинета „Денков” като експерт – това е Кирил Петков. Виждам, че се обърна срещу мен. Вероятно на някои хора не се хареса фактът, че за тези девет месеца не политизирах системата на Министерството на вътрешните работи. И най-вече не позволих някой да ми нарежда кой, кога, къде и на каква длъжност да бъде поставен. Това заяви министърът на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов.

Калин Стоянов: Няма да позволя името ми да се петни от политици за предизборните им нужди

"Димитър Главчев не ме е търсил. Ако бъда потърсен от него, ще се отзова на поканата и ще изговорим това, което има да си кажем”, посочи още той.

Обратно броене за кабинета "Главчев": Търсят се министри за служебното правителство (ОБЗОР)

По темата с проверката на тунел „Железница” от Европейската прокуратура Стоянов подчерта: „Работим в много тясно взаимодействие с Европейската прокуратура и според мен - в много добър синхрон. Има множество досъдебни производства, които се разследват от ГДНП или служители от ГДБОП. Освен тях обаче има и множество предварителни проверки”. И каза, че не може да даде информация за разследване, което тече в момента.

Относно разследването на NOVA за незаконните гонки във Велико Търново Стоянов посочи, че до края на 2024 г. този проблем ще бъде решен. „Знам за случая. Важното е, когато има констатирани нарушения, санкциите да бъдат събрани”, допълни той.

След разследване на NOVA: Разпитаха над 20 души за незаконните гонки във Велико Търново

„МВР и към момента е подготвено да участва в изборния процес. Ангажиментът е охрана на изборните помещения, книжа, машините за гласуване и не на последно място – борбата с купения вот”, коментира силовият министър по случай предстоящите избори.

Междувременно, синдикатите в МВР застанаха зад вътрешния министър. Според тях промени във ведомството сега са неоснователни.

„Тази ледена епоха, която беше до преди 3-4 години с последните министри, да не изреждам имена, по отношение на социалния диалог - не беше от полза за никого! Когато не можеш да разговаряш със собствените си служители, не може да приемеш ръководител…а в момента имаме ръководител!", категоричен е Илия Кузманов, председател на УС на Синдикална федерация в МВР.
Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase