Темата коментира арабистът проф. Владимир Чуков

В България е открит тайник с оръжия, които е трябвало да бъдат използвани за нападения срещу еврейски религиозни сгради в Германия. Това съобщи германският вестник "Шпигел". От Министерство на вътрешните работи потвърдиха за NOVA, че има такъв случай. Има ли обаче риск за националната ни сигурност? Темата в ефира на „Здравей, България” коментира арабистът проф. Владимир Чуков.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

"Шпигел": Тайник с оръжия на "Хамас" е открит в България

„Очевидно България се ползва за логистика за терористични действия извън територията на нашата държава”, посочи той. По думите на експерта е малко вероятно „Хамас” да има изградени структури у нас, но определени хора, които симпатизират на организацията, има.

Припомняме, че от Районната прокуратура в Ямбол съобщиха миналата седмица, че незаконно притежавани огнестрелни оръжия и боеприпаси са открити в автосервиз в село Дражево. То е собственост на лице с инициали А.Д. В помещението са установени картечен пистолет, две пушки, шест револвера, два пистолета, противотанков снаряд и множество патрони от различен калибър, както и 20 броя капсул-детонатори, детониращ шнур и барут. На място са намерени множество металообработващи машини и части от огнестрелни оръжия.

Днес изданието публикува снимка, на която се вижда точно къде са били укрити оръжията, намерени у нас. „На кадрите се вижда бор, пред който от земята стърчи черен найлонов плик, в който има няколко ръждясали пистолета, пълнители и автомат. Германските следователи казали на българите мястото, където са направени снимките, и българските власти намерили това, което търсели. Огнестрелните оръжия са откарани в пункт в град Пловдив”, пише още „Шпигел”.

Повече гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase