Инцидентът стана около 06:00 часа тази сутрин

Тир помете пътен знак за пешеходна пътека, отсече 3 дървета, електрически стълб и се блъсна в къща във врачанското село Баница. Инцидентът стана около 06:00 часа тази сутрин. Тежкият камион пътувал към ферибота в Оряхово.

Пътният инцидент е станал в центъра на селото. Според очевидци при сблъсъка се чул силен тътен. По щастлива случайност в къщата нямало хора. От удара обаче всички стени на сградата са се спукали.

Военен камион, движещ се в аварийната лента, удари бус на „Тракия” (СНИМКИ)

Ивалина Иванова и децата ѝ спели, когато тирът първо помел пътен знак за пешеходна пътека и отсякъл до корен дървото пред къщата им. Според нея се е чул силен удар, наподобяващ земетресение. 

Излязла на улицата и видяла, че камионът е съборил още две дървета, един електрически стълб и спрял в стената на съседната къща. Звъннала на двете сестри, които заедно стопанисват бащиния си дом. "Вчера бяхме тук и почиствахме точно отпред и сутринта 6 и половина, 7 без нещо ни се обадиха съседите. Цяло чудо е, че не е имало хора отпред и че е било сутринта. Вчера ако е, както работихме тук с косачка, щеше да коства човешки живот! И ток няма. Просто не бива да пътуват тирове в такъв оживен участък. На ден по 100-200 минават", каза съсобственичката Надя Петрова.

Жена пострада след удар между тир и кола в Кюстендилско

При удара тирът е обрушил ъгли и мазилка. Стените са пропукани и отвън, и отвътре. В непосредствена близост се намират спалните. "Късмет е, че вчера не останахме да нощуваме, защото е много страшно. Той стресът ни стига и сега. Във всички стаи има пукнатини", обясни Ивка Цанова.

При силния удар се е откъснал резервоара на тира, а части от него са се пръснали на метри наоколо. Пробата на водача за алкохол и наркотици е отрицателна. В протокола на полицията като причина за инцидента е записано „висока скорост, несъобразена с пътните условия“. Часове продължи операцията по извеждането на тежкия камион и обезопасяването на пътното платно от изтеклото гориво, което затрудни движението към ферибота в Оряхово и към АЕЦ „Козлодуй“.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase