Коментар на Веселин Стойнев и Кристиян Шкварек

Ще успее ли 50-ото Народно събрание да излъчи стабилно управленско мнозинство? Ще се отрази ли изтеклият запис на ПП-ДБ върху резултата на изборите? Кой подслушва лидери на основна политическа партия и след това оповестява публично записите? Коментар по темата в студиото на „Здравей, България” направиха журналистът Веселин Стойнев и политическият анализатор Кристиян Шкварек.

„Една от тезите е тези хора сами по някакъв начин „да се подслушват”, както се случи с Радостин Василев. поради простата причина, че когато седнеш на масата с едни хора, които са със съмнителна репутация – е логично да очакваш, че ще си включат телефона и ще те записват. И трябва да внимаваш какво говориш пред тях”, заяви Шкварек.

Петкова: Кой и защо допусна водеща политическа партия да бъде подслушвана в централата ѝ

По думите на Стойнев „някакви сме свикнали на чисти записи, тъй като предишният бил кристално ясен”. „А сега нищо не се чува и не се разбира. Според мен първо трябва да се запитаме има ли престъпление в случая? Другият въпрос е защо финансирането в България е такъв проблем за частния бизнес? От изтеклия запис се чува, че фирмите ги е страх да даряват официално за политически кампании”, подчерта Стойнев.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase