Указания за избирателите, които ще гласуват с хартиени бюлетини

Централната избирателна комисия даде указания за избирателите, които ще гласуват с хартиени бюлетини. 

За да е ДЕЙСТВИТЕЛЕН гласът ви, задължително трябва да отбележите със знак "X" или "V" със син химикал само в едно квадратче с номера на формацията, която подкрепяте или в квадратчето “Не подкрепям никого”.

Най-често срещаните грешки при неправилно попълване на хартиени бюлетини, които правят гласа ви НЕДЕЙСТВИТЕЛЕН (гласът не се зачита и „отива в кошчето“):

❖ Гласът ви ще бъде НЕДЕЙСТВИТЕЛЕН и няма да бъде отчетен, ако в бюлетината отбележите само преференция в кръгче в полето за преференции, БЕЗ ДО ОТБЕЛЕЖИТЕ ПАРТИЯ/КОАЛИЦИЯ в квадратчето.

❖ Гласът ви ще бъде НЕДЕЙСТВИТЕЛЕН и няма да бъде отчетен, ако в бюлетината гласувате със ЗНАК, РАЗЛИЧЕН от "Х" или "V." (Пример: ако е отбелязано с кръгче, тире, кръстче - гласът ще е недействителен).

❖ Гласът ви ще бъде НЕДЕЙСТВИТЕЛЕН и няма да бъде отчетен, ако знакът "Х" или "V" НЕ Е отбелязан в КВАДРАТЧЕТО с номера на партия, коалиция, независим кандидат или "Не подкрепям никого". (Пример: ако е отбелязано на реда, но извън квадратчето - гласът ще е недействителен).

❖ Гласът ви ще бъде НЕДЕЙСТВИТЕЛЕН и няма да бъде отчетен, ако в бюлетината отбележите ПОВЕЧЕ ОТ ЕДНО КВАДРАТЧЕ на партия, коалиция, независим кандидат или "Не подкрепям никого". (Пример: ако е отбелязано в 2 и повече квадратчета - гласът ще е недействителен).

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Редактор: Камена Георгиева
Източник: Централна избирателна комисия