Много хора са останали без дом и никакви лични вещи

За опустошително торнадо, което разруши част от тексаския град Вали Вю, разказва Voice of America (VOA) в своя репортаж. Природата не е спирала да излива силата си върху този регион. След торнадото, последваха седмици с постоянни дъждове, които не позволяват на жителите да се възстановят от преживяното. 

Преди два месеца Травис Мидлбрук се премества в долината Вю и открива ресторант в търсене на по-добро бъдеще. Торнадото не успява да засегне бизнеса му, а той решава, че трябва да подкрепи нуждаещите се. "Веднага отворихме ресторанта, за да обслужваме безплатно хората”, казва ресторантьорът. Травис добавя, че прави това не заради финансова изгода, а за да помогне на пострадалите. Мъжът споделя, че от ресторанта са раздали стотици бургери безплатно. "Загубата на приходи няма никакво значение за мен”, обяснява Мидлбрук.  

Над 13 жертви и десетки ранени след торнадо в Тексас

Нуждите на хората са големи. Необходими са материали за възстановяване на разрушените домове, както и дрехи, храна и в много случаи място за временно пребиваване, посочва кореспондентът на VOA.

“Всичко, което имахме беше в къщата, но от нея не остана нищо“, казва жител на Вали Вю.  

Църквата в селото се е превърнала в център за помощ, в който се събират вещи от първа необходимост, включително и играчки за децата.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Voice of America (VOA)