Музеят с миниатюри в Хамбург е любима атракция на местни и туристи

Miniatur Wunderland е най-големият модел на железопътна система в света.Намира се в в Хамбург, Германия и е една от най-популярните и най-посещаваните забележителности в страната.

„Миризливият Лувър”: Първият музей на сиренето отвори врати в Париж

Към него постоянно се добавят нови неща. Освен яхтите на пристанището, пистата за Формула 1 вече също е част от градския пейзаж на Монако. "Имахме визия да пресъздадем Гран При с истински малки коли от Формула 1”, каза Герит Браун, основател на атракцията. В новата зона макетът е с 16-километрова писта.

В "Miniatur Wunderland" има около 14 различни свята и тематични области. Един от най-популярните е Кнуфинген, фиктивният град, който поставя началото. На летището в градчето кацат и излитат 45 различни самолета. Княжество Монако и Френският Прованс вече също са част от Miniatur Wunderland в мащаб 1:87. Във възстановката на Швейцария миниатюрна фабрика произвежда истински шоколад с натискането на един бутон.

Общо в музея има и около 300 хиляди фигурки, 5000 сгради и около 500 хиляди лед лампи, които светят през нощта.

Повече гледайте във видеото. То е част от предаването „Ускорение” на „Дойче веле”, което се излъчва всеки понеделник от 14:30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле” и в ефира на „Събуди се” по NOVA всеки уикенд.

Новините от друг ъгъл - последвай ни в TikTok и открий лицата зад събитията, които формират света ни!