Той реагира минути след оттеглянето на Байдън

В телефонен разговор със Си Ен Ен минути след като президентът Джо Байдън обяви оттеглянето си от надпреварата за президентски избори през ноември, бившият президент Доналд Тръмп описа Байдън като „най-лошия президент в историята на нашата страна“.

Байдън се оттегля от президентската надпревара в САЩ

Тръмп каза, че смята, че вицепрезидентът Камала Харис ще бъде по-лесна за победа, отколкото би бил Байдън.

Кампанията на Тръмп незабавно започна да набира средства от съобщението на Байдън, изпращайки съобщение до поддръжниците на републиканската партия, в което се казва, че „Оттеглянето от надпреварата на Байдън е пълен позор“, предаде АП.

"Криворазбраният Джо Байдън не е подходящ да се кандидатира за президент и със сигурност не е подходящ да служи - и никога не е бил! Той достигна до президентския пост само с лъжи, фалшиви новини и без да напуска мазето си", заяви републиканецът.

"Всички около него, включително неговият лекар и медиите, знаеха, че той не е способен да бъде президент, и не беше. А сега вижте какво направи на страната ни - милиони хора идват през границата ни, напълно непроверени и непроверени, много от тях от затвори, психиатрични клиники и рекорден брой терористи. Ще страдаме много заради неговото президентство, но ще поправим щетите, които той нанесе, много бързо. ДА НАПРАВИМ АМЕРИКА ОТНОВО ВЕЛИКА", написа още Тръмп.

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Си Ен Ен, АП