Тя направи и първо изявление след оттеглянето на Джо Байдън

Вицепрезидентът на Съединените щати Камала Харис все още не е номинирана официално от Демократическата партия. Но само ден след оттеглянето на Джо Байдън от президентската надпревара тя получи подкрепа от почти всички, които можеха да се изправят срещу нея на конгреса на партията през август. Така основният въпрос става кой ще избере тя за свой кандидат - вицепрезидент.

Само за часове Камала Харис се оказа в най-ярката светлина на прожекторите в политическата ѝ кариера.

„Трябва само да кажа, че обичам Джо Байдън и знам, че всички ние го обичаме. И имаме толкова много дяволски добри причини да го обичаме”, каза Харис.

Рекордна подкрепа: Кампанията на Харис събра 81 млн. долара за 24 часа

В първата си публична изява след решението на Байдън да се оттегли, тя не само благодари на президента за службата му към държавата.

„Джо Байдън се бори за американския народ и ние сме му дълбоко, дълбоко благодарни за неговата служба на нашата нация”, коментира Камала Харис.

Три месеца и половина преди президентските избори, тя получи пълната подкрепа не само на президента, но и на редица водещи демократи, които се обединиха зад нея в безпрецедентен политически момент.

„Той реши да не се кандидатира и затова аз реших да подкрепя Харис”, каза  Джим Клайбърн, сенатор от Южна Каролина.

„Когато се изправяш срещу осъден престъпник, кой по-добре от бивш прокурор може да го се справи с Доналд Тръмп?”, пита Елизабет Уорън, сенатор от Масачузетс.

Камала Харис с първо изявление след оттеглянето на Байдън от предизборната надпревара

„Напълно подкрепям Камала Харис и всъщност тя е обучавана от най-добрите”, твърди Ерик Суалуел, сенатор от Калифорния.

Сред политиците, които застанаха зад нея са и такива, които имаха амбиции за президентския пост или за вицепрезидентското място, ако тя бъде официалната номинация на Демократите.
„Вицепрезидентът е готова. Тя има пълното ми одобрение. Ще направя всичко възможно, за да я подкрепя”, Анди Бишиър, сенатор от Кентъки.

Решението на Байдън да се оттегли е дошло, след като му е било представено проучване, според което той няма шанс да спечели срещу Тръмп, твърдят анонимни източници.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase