Баща му и майка му, докато е била бременна, прекосяват пустинята, за да стигнат до Европа

Испания спечели UEFA EURO 2024 напълно заслужено. В отбора блестяха много звезди, като най-вече се открояваха младите Ламин Ямал и Нико Уилямс.

Докато за 17-годишния Ямал се изписа и изговори вече достатъчно много, някак по-назад остана 22-годишният Нико. Той и по-големият му брат Иняки вече са световноизвестни благодарение на футболния си талант.

Испания е шампион на Европа за рекорден четвърти път

Като малък Иняки не разбира защо баща му - Феликс, постоянно се оплаква от болки в краката. Едва на 18 г., когато вече е част от първия отбор на "Атлетик" Билбао, разбира от майка си - Мария, че раните по краката на баща му са от горещия сахарски пясък, който той и бременната му жена е трябвало да прекосят, за да стигнат до Европа.

Феликс и Мария бягат от Гана в търсене на по-добър живот. Целта им е Великобритания, но още на половината път са ограбени и губят всичките си пари и ценности.

Арестувани са в испанския анклав Мелиля.

Разкриха приятелката на детето чудо на UEFA EURO 2024 - Ламин Ямал (СНИМКА)

Свързват ги с католическия свещеник Иняки Мардонес, който успява да ги настани в Билбао. Свещеникът се грижи за тях и дори кара жената до болницата при раждането на първородния им син, който е кръстен на него. Мардонес се съгласява да стане и кръстник на малкия Иняки. Дори след пристигането в Испания, Феликс Уилямс трудно намира работа, заради което заминава за Лондон.

Ламин Ямал подобри два рекорда на Пеле при успеха над Франция на UEFA EURO 2024

Там работи, каквото намери. Чисти маси в търговски комплекс, работи като охрана, включително и на турникетите на "Стамфорд Бридж" само и само да може да изпраща нещо на семейството си в Билбао.

Далеч е от семейството си в продължение на 10 години, в които Иняки се превръща във втори баща на Нико. Двамата имат 8 години разлика и трябва да се гледат сами, докато майка им работи на три места. Понастоящем големият брат играе за Гана, а малкият току-що стана европейски шампион с "фуриите".

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase