Нападението с нож, след което загинаха три деца, стана по време на събитие, посветено на творчеството на певицата

Още едно дете почина след атаката с нож във Великобритания. С това броят на фаталните случаи се увеличи до три. Полицията каза, че убитите деца са на шест, седем и девет години. И трите са момичета. Те бяха част от група, която се събрала в школа за танци и йога, за да репетира танци на американската суперзвезда Тейлър Суифт.

Кървавата атака в Англия: Две убити деца и общо 11 ранени

По неясна засега причина 17-годишен с нож нападнал децата вчера по обяд британско време. Той избягал от местопрестъплението, но беше заловен по-късно. Днес полицията започна да го разпитва. Тийнейджърът е роден в Уелс. Освен фаталните случаи, още осем деца и двама възрастни бяха ранени. Някои от тях са с опасност за живота.

34-годишната суперзвезда сподели послание в Instagram. „Мисълта за ужаса от вчерашното нападение в Саутпорт ме спохожда непрекъснато и съм в пълен шок... Загубата на невинни животи и ужасяващата травма, нанесена на всички, които са станали свидетели на случилото се, на семействата и първите отзовали се на сигнала... Това бяха малки деца на урок по танци. Не знам как бих могла да предам съчувствието си на тези семейства”, написа Тейлър Суифт.

„Тече разследване на това ужасно нападение. Много е важно полицията да подробно да разгледа всички възможни варианти. Точно това правят в момента и аз ги подкрепям изцяло в работата им. Сами разбирате, че не мога да направя изказвания, които да попречат на разследването”, коментира министърът на вътрешните работи на Великобритания Ивет Купър.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase