Пламъците се виждаха и от крайните квартали на града

Пожар пламна в склад на завод за преработка на пластмасови отпадъци до село Царацово, съобщиха за NOVA от Регионалната дирекция на пожарната. По първоначална информация в склада са се съхранявали и масла, и горива. На моменти се чуват гърмежи и взривове.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК  

Двама пожарникари са пострадали при гасенето. Единият е със счупен крак. Те са откарани с линейки към Пловдив. В предприятието не е имало работници.

Сигналът за огъня е подаден към 19:20 часа от служители на друга фирма в района. На място веднага са изпратени 12 екипа огнеборци.

В  съседство се намира база на транспортна фирма за международни превози. Пламъците са прехвърлили оградата и са изпепелили три камиона.

На място пристигна областният управител на Пловдив и един от заместник-кметовете. Властите уверяват, че към момента няма замърсяване на въздуха. Към мястото пътува и мобилна лаборатория на екоинспекцията, която ще направи замерване.

Няма и риск за къщите в село Царацово. Няма и евакуация на хората. 

Шест водоноски на община Пловдив са на място с цел да подпомогнат дейността на пожарникарите.

Гъстият пушек и задимяването се виждаше и в Пловдив, покриваше и част от АМ „Тракия”. 

„Няма обгазяване. Вятъра носи дима на север от града. Няма обгазяване и по другите населени места. Говорил съм с директора на РИОСВ и ще пратят мобилна станция. При опасност ще предупредят всички граждани”, заяви зам.-кметът на Пловдив Иван Стоянов.

Димитър Ангелчев е собственик на имоти в селото. Той разказа, че се вижда огън, който от време на време се възпламенява. „Оградено е от пожарни, полиция, пътят е затворен. Вятърът духа към „Бенковски””, заяви Ангелчев.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase