Очаква се скоро тя да обяви името на кандидат-вицепрезидента

Официално - Камала Харис си осигури номинацията на Демократическата партия за американските избори наесен. Това стана ясно след онлайн гласуване, в което 99% от делегатите, които ще участват на партийната конференция в края на август, са подкрепили Харис.

Официално: Камала Харис е кандидат-президентът на демократите

Тя е първият вицепрезидент жена в историята на Съединените щати, а сега се впуска в надпреварата и за президентския пост. До тук се стигна, след като преди две седмици президентът Джо Байдън се отказа от битката за Белия дом.

Барак и Мишел Обама подкрепиха Камала Харис за президент на САЩ (ВИДЕО)

Очаква се днес Камала Харис да обяви и кой ще е нейният кандидат за вицепрезидент. Сред най-спряганите имена е това на губернатора на Пенсилвания Джош Шапиро. 51-годишният Шапиро е изгряваща звезда на партията, която се радва на висок рейтинг в Пенсилвания - щат, който трябва да бъде спечелен и който носи 19 електорални гласа.

Следващ избор би могъл да бъде Тим Уолц. Той е бивш член на Националната гвардия на САЩ и учител, който напоследък повиши популярността си, атакувайки Тръмп и Ванс като ги нарече "странни". 

Сред останалите претенденти са губернаторът на Кентъки Анди Бешир, губернаторът на Илинойс Джей Би Прицкер, американският сенатор Марк Кели от Аризона и министърът на транспорта Пийт Бутигиг.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: "Дойче веле"