Двамата кандидати за президент на САЩ никога не се бяха срещали лице в лице

Двамата кандидати за Белия дом – Камала Харис и Доналд Тръмп, проведоха първия и единствен планиран телевизионен дебат преди президентските избори в САЩ.

„Не се знае кой ще бъде следващият президент на САЩ. Проведеният дебат между Доналд Тръмп и Камала Харис е уникален в много отношения. И двамата съперници са добре познати от ролите им в Белия дом. Повечето от независимите избиратели не знаят много за Камала Харис, дори и след дебата. Тръмп винаги е казвал къде стои политически и какво прави. Двамата претенденти никога не се бяха срещали лице в лице”, коментира в предаването „Денят на живо с Наделина Анева” по NOVA NEWS преподавателят в Бостънския университет проф. Любомир Топалов.

Експерт: Дебатът Харис-Тръмп беше един от най-оспорваните в историята на САЩ след края на Студената война

Според него и двамата кандидати не са дали отговори на въпросите, свързани с външната политика на САЩ, както и на тези за войната в Украйна. „Не успяхме да разберем нищо сериозно за войната в Украйна и кризата в Близкия изток. Проведе се един миш-маш от обвинения, обиди и общи приказки. Това беше много разочароващо”, каза още проф. Топалов.

По негови думи, вместо да говори за основните слабости на Байдън, Тръмп се е насочил към история, в която се разказва за хаитяни, които ядат домашни любимци, като тя вероятно не е истина. „Това го постави в много лоша светлина. Тръмп трябваше да може да импонира на независимите кандидати, които не харесват Харис”, каза още проф. Топалов.

Целия разговор гледайте във видеото.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase