Милен Любенов и Стойчо Стойчев с анализ на избирателните листи

Кой срещу кого се изправя в битката за новия парламент? Темата в ефира на "Здравей, България" коментираха политолозите Стойчо Стойчев и Милен Любенов.

„Хората гласуват за ДПС заради името, затова и битката беше за него. От друга страна Ахмед Доган е символ на ДПС. Марката обаче е при Делян Пеевски. Какви личности ще се подредят в листата няма значение, освен ако не са хора, които на местно ниво биха могли да мобилизират избирателите“, каза Стойчев.

„Пеевски залага на корпоративен подход, а Доган - на общността“, смята Любенов.

Ахмед Доган: Голямата им цел е да направят всичко възможно да елиминират ДПС

Те коментираха и участието на кметовете на Бургас и Стара Загора в предстоящите избори. Стойчев е на мнение, че от ГЕРБ-СДС целят да покажат „най-добрите си хора“. Любенов смята, че няма смисъл от такова решение и не е нужно тези градоначалници да оглавяват листи на парията.

Борисов: Кметове на партията ще участват в листите на предстоящите избори

За ПП-ДБ Любенов каза, че „е нормално в една коалиция да се уточняват избираемите места“ и затова все още да не са ясни всички водачи на листи.

За включването на Евгени Минчев в листите на БСП Любенов не смята, че това ще повиши избирателната активност за партията. Стойчев изрази несъгласие с оглед публичността на Минчев по обществени теми.

Целия разговор гледайте във видеото.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase