По-рано на войските на Киев беше наредено да се изтеглят от града на фронтовата линия

Руските войски превзеха украинския град Угледар в Донецка област, потвърди Министерството на отбраната на Русия. По-рано на украинските войски бе наредено да се изтеглят от града на фронтовата линия в Източна Украйна, за да не бъдат обкръжени от руските сили.

Руска управляема бомба удари жилищен блок в Харков, има ранени (ВИДЕО)

В резултат на руски военни действие повече от четвърт милион жители са останали без вода в северната част на украинската Донецка област, съобщи областният управител Вадим Филашкин в приложението „Телеграм“.

Той заяви, че градовете Славянск, Краматорск, Дружковка, Константиновка и близките до тях селища са били засегнати. Около 260 000 души са останали без вода.

Две съоръжения на областните водни служби са понесли сериозни щети на 25 септември и не е възможно да се възстанови водоснабдяването, каза Филашкин. Търсят се алтернативи.

Загиналите мирни жители при руски обстрел в Черниговска област станаха трима, като сред тях има и едно дете. Нападението е извършено срещу пограничното украинско село Хирск, като са ранени четирима души, съобщи градският съвет на Сновск.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase

Редактор: Цветина Петкова
Източник: Божидар Колев, БТА