Нели Тодорова събра обещанията на партиите и коалициите, с реален шанс да влязат в 51-ия парламент

Предизборната кампания вече е в ход. За 7-и пореден път за последните няколко години ще избираме народни представители, които да взимат решения, засягащи всеки един от нас. Нели Тодорова събра обещанията на партиите и коалициите, с реален шанс да влязат в 51-ия парламент. Трябва да отбележим, че и от ДПС, и от Алианс за права и свободи” отказаха да участват тази седмица в рубриката „7.0”. Събираме мненията на политиците за това какво ще се случва с доходите ни, както и какво планират да правят след тези 7-и избори.

Костов: Ако не се вдигне минималната работна заплата, ще има протести

Търсим отговорите на въпросите свързани със заплати и данъци върху доходите ни. От миналата година минималната заплата вече се определя по формула – минималната заплата и 50 процента от средната. Напоследък като че ли тази формула все по-често се поставя под въпрос. Някои от партиите са категорични, че това е точната формула, другите казват, че трябва да се мисли. Важен е и въпросът дали данъкът, който е 10 процента и е еднакъв за всички работещи, ще се запази. Питаме и за плановете на партиите за еврото.

И за да вкараме изненадващия елемент – решихме да попитаме партиите каква ще е според тях избирателната активност. Интересното е, че всички залагат на по-висока активност, отколкото на последните избори, когато беше малко над 34 процента.  ГЕРБ отказаха да посочат точна цифра, но очакват по-висока активност отколкото през юни. „Възраждане” са единствените, които се въздържаха от прогноза като цитираха думи на американския бейзболен треньор Йоги Бера: „Трудно да се правят прогнози, особено за бъдещето”. ПП-ДБ дават с пункт отгоре, отколкото на последните избори. БСП очакват 50 процента активност, а от ИТН – 40.

Кой ще познае ще стане ясно след 20-ина дни, а как изглеждат обещанията на политиците за доходите, данъците и еврото – гледайте във видеото.